• Toiminta

Toimintakertomus 2011

Riihimäen Erätyttöjen ja Riihimäen Eräpoikien Tuki r.y. – ”REETU”

Tukiyhdistyksen tehtävänä on talkootoiminta lippukuntien hyväksi. Työskentelemme Partiotalolla ja Eräleirillä vanhaa kunnostaen ja uutta rakentaen. Toimimme myös apuna ohjaustehtävissä retkillä, leireillä ja muissa tapahtumissa. Tukiyhdistyksen jäsenillä on monipuolista asiantuntemusta ja taitoa, jota partiojohtajat voivat tarvittaessa hyödyntää. Yritämme parhaan mukaan säilyttää yhteyden entisten ja nykyisten aktiivierätyttöjen ja -poikien välillä.

Vuosikokous

Vuosikokous pidettiin Partiotalolla 13.3.2011, läsnä oli 12 jäsentä. Hallituksen puheenjohtajaksi valittiin Maija Kojo ja jäseniksi Heli Viremo, Timo Sinivuori, Tanja Tiikkaja, Maria Multisilta ja lippukuntien johtajat Sonja Närkki ja Virpi Toivanen. Toiminnantarkistajiksi valittiin Kari Jyrkinen ja Seppo Nokkala, toiminnanvaratarkastajiksi Päivi Sinivuori ja Mari Lähteinen. Jäsenmaksun suuruus pidettiin ennallaan: varsinainen jäsen 40 euroa ja kannatusjäsen 70 euroa.

Hallinto

Hallitus ennen vuosikokousta: puheenjohtaja Maija Kojo, varapuheenjohtaja Timo Sinivuori, sihteeri Virpi Toivanen, rahastonhoitaja Tanja Tiikkaja, muita jäseniä Olli Lohilahti sekä lippukuntien johtajat Iina Mäki-Ullakko ja Sauli Rautiainen. Kokouksia pidettiin tällä kokoonpanolla kaksi 9.1.11 ja 20.2.11.
Vuosikokouksen jälkeen puheenjohtajana jatkoi Maija Kojo, varapuheenjohtajana Timo Sinivuori, sihteerinä Maria Multisilta, rahastonhoitajana Tanja Tiikkaja, muina jäseninä Heli Viremo, Sonja Närkki ja Virpi Toivanen. Kokouksia pidettiin viisi 10.4., 22.5., 20.8., 16.10. ja 27.11. Hallituksen kokoukset ovat kaikille jäsenille avoimia kokouksia ja niissä on ollut mukana muitakin jäseniä.

Eräleiri

Lippukuntien päätöksen mukaisesti loppuvuodesta 2011 lähtien Eräleiriä on vuokrattu luotettavien yhteisöjen käyttöön. Laadittiin kirjalliset käyttöohjeet ja vuokrasopimus. Reetulle kertyvät tulot käytetään remontteihin.

Partiotalo

Remontointia on jatkettu. Ulkovaraston lattia purettiin ja varasto siivottiin, rojua vietiin pois, piiput nuohottiin ja piippu saanut uuden hatun. Hyriassa kunnostetaan ikkunat oppilastyönä. Jaakko Nokkala muutti 1.8. yläkertaan asumaan ja jatkaa remonttia ja toimii samalla talkkarina.

Toiminta

Vanhojen valokuvien skannaustalkoot 28.1.

Puutalkoot pidettiin Malvalla 16.4.

Kevätkävely Malvalle 7.5. kesäisessä säässä. Kävelijöitä oli kolme, koiria yksi ja saunanlämmittäjiä yksi.

Malvan käyttökoulutus 29.5., Virpi, Maija, Ellu, Lätsä, Pekka, Ninnu, Timppa ja Tanja kouluttivat nuoria Malvan Eräleirin käyttäjiä.

Kevätpäättäjäiset Partiotalolla 30.5., kahvitimme vanhemmat ja annoimme Reetu-infoa.

Piharakennuksen siivoustalkoot 7.9., purettiin ulkorakennuksen lattiasta purut pois ja vietiin muutakin rojua kaatopaikalle.

Lippukuntien lupausilta 13.9. Partiotalon pihalla nuotion kera. Reetulaiset vastasivat nuotio-ohjelmasta ja tarjosivat kahvit, mehut ja pullat sadalle mukana olleelle partiolaiselle ja heidän vanhemmilleen.

Erätyttöjen Erätär -lehteen kirjoitettiin Reetu – juttu, jotta saataisiin partiolaisten vanhempia houkuteltua mukaan toimintaan.

Syyskävely Malvalle 1.10., mukana oli kahdeksan reetulaista ja kolme koiraa.

Saunailta Malvan saunatalkooporukalle 20.11., saunomassa vain viisi rakentajaa. Kari Karppa Jyrkiselle annettiin siellä 80 – vuotislahjana BP-hattu.

Soihtukulkue 6.12., Reetu auttoi soihtujen täytössä ja tyhjentämisessä.

Reetu piti karjalanpiirakkatalkoot erätytöille! Ensikertalaiset piirakkaleipurit leipoivat 200 piirakkaa joulumyyjäisiin.

Päätettiin lähteä mukaan vapaaehtoiseen pelastuspalvelutoimintaan ja kootaan asiasta kiinnostuneet reetulaiset alkuvuodesta 12 pidettävään koulutukseen. Reetulaisista saadaan yksi vapepan ryhmä, joka osallistuu tarvittaessa etsintöihin, liikenteenohjaukseen, majoitukseen ja lastenhoitoon.

Jäsenet

Vuoden lopussa oli jäsenmaksunsa maksaneita varsinaisia jäseniä 21 ja kannatusjäseniä 1.

Laura Anttolaa muistettiin valmistujaispuukolla.
Kari Jyrkistä muistettiin 80-vuotispäivän johdosta BP-hatulla ja nimeämällä Kunniaeräpojaksi sekä Aamupostissa julkaistulla haastattelulla.

Lahjoitukset

Lahjoituksina on saatu 272 euroa.