• Toiminta

Toimintakertomus 2014

Riihimäen Erätyttöjen ja Riihimäen Eräpoikien Tuki r.y. – ”REETU”

Vuosikokous
Vuosikokous pidettiin Partiotalolla 30.3.2014. Läsnä oli yhdeksän jäsentä. Hallituksen puheenjohtajaksi valittiin Pekka Ylä – Soininmäki ja jäseniksi Heli Viremo, Päivi Viilomaa, Tanja Sallanniemi, Jaakko Nokkala ja lippukuntien johtajat Sonja Närkki ja Simo Hallikainen. Toiminnantarkastajiksi valittiin Kari Jyrkinen ja Seppo Nokkala, toiminnanvaratarkastajiksi Timo Sinivuori ja Mari Lähteinen.

Jäsenmaksun suuruus pidettiin ennallaan, varsinainen jäsen 40 euroa ja kannatusjäsen 70 euroa.

Hallitus
Hallitus järjestäytyi siten, että Päivi Viilomaa toimi varapuheenjohtajana, Heli Viremo sihteerinä, Tanja Sallanniemi rahastonhoitajana ja Jaakko Nokkala talkoovastaavana. Hallitus kokoontui vuonna 2014 yhdeksän kertaa 9.2., 16.3., 10.4., 15.5., 4.8., 25.8., 1.10., 5.11. ja 18.12. Hallituksen kokoukset ovat kaikille jäsenille avoimia kokouksia ja niissä on ollut mukana myös hallituksen ulkopuolisia jäseniä. Hallituksen kokouksiin osallistui keskimäärin kahdeksan henkilöä.

Jäsenet
Jäsenmaksunsa maksaneita jäseniä oli 31.12.2014 yhteensä 29 joista kannatusjäseniä kolme.

Kiinteistöjen kunnossapito
Partiotalon ja Eräleirin kunnossapitoa jatkettiin lippukuntien ja Reetun yhteistyönä sovitun työnjaon mukaisesti. Varainhankintamielessä Eräleiriä vuokrattiin Erälippukuntien ulkopuolisille partiolaisille. Käyttöohjeita ja vuokrasopimuksia paranneltiin kokemusten myötä edelleen.

Partiotalo
Partiotalon ulkorakennuksen remontti valmistui, kun putki- ja viimeistelytyöt saatiin tehtyä. Ulkorakennuksen seinään asennettiin ulkopistorasia ja vesipiste. Sauna todettiin mainioksi ja varasto käyttökelpoiseksi.

Pihan keväiset siivoustalkoot pidettiin 10.4. ja 21.5. jolloin siistittiin remontoinnin jälkiä ja vietiin rakennusjätettä pois.

Syksyllä hankittiin talon syöksytorvet ja asennettiin ne talkoilla paikoilleen. Talkoita tarvittiin useamman kerran, kun pihaa rajaavaa aitaa jatkettiin Kalevankadun reunasta saunan seinään asti ja pystytettiin myös aidanne nuotiopaikan näkösuojaksi.

Malvan Eräleiri
Eräleirin käyttöohjeet löytyvät sekä Partiotalon että Eräleirin rakennusten seiniltä. Tavoitteena on, että ohjeita noudatetaan kaikkien ryhmien retkillä ja leireillä, jotta alue pysyy käyttökunnossa siistinä ja viihtyisänä.

Polttopuutalkoot pidettiin 22.- 23.3., jolloin kaadettiin muutama leirialuetta turhan paljon varjostava puu, pätkittiin ja pinottiin halot kuivumaan maastoon. Oksien karsimista ja siivoamista riitti koko viikonlopuksi.

Nuotiopaikan penkit saatiin asennettua paikoilleen, mutta alueen viimeistely jäi vielä odottamaan seuraavaa kesäkautta. Hiilloksen viereen valmistui Eräpoikien talkooporukalla kompostoiva vessa, jonka pintakäsittely jäi odottamaan seuraavaa kesää.

Leirikeittiön molemmat veturit uusittiin muuraamalla entistä korkeammat tulipesät ja tukevat piipuntyvet.

Keittiölle hankittiin toinen kompostori. Yksi kompostori todettiin riittämättömäksi syntyvälle biojätteen määrälle, kun alueella pidetään kesän aikana useampi kuin yksi partioleiri. Reetun talkooporukka tyhjensi ja käänsi sekä vessojen että keittiön kompostorit. Hankittiin kompostikuivikkeeksi maatalouskaupasta paali lannoittamatonta turvetta ja kutterinpurua puusepän verstaalta. Keittiölle ostettiin kuivikkeelle kannellinen saavi.

Myrskyvahinkoja ei vuonna 2014 sattunut.

Varainhankinta
Partiorokkaa järjestettiin vuoden aikana neljä kertaa; Partiotalon pihassa laskiaissunnuntaina 2.3. ja lippukuntien syksyn toiminnan aloituskokouksen yhteydessä ravintolapäivinä 17.8. ja syksyisesti 15.11. sekä Metsästysmuseolla museoiden yössä 17.5. Myytävänä oli Reetun omassa soppatykissä keitettyä hernerokkaa ja kahvia, teetä, mehua ynnä sekalainen valikoima kodeissa talkoilla leivottuja leivonnaisia.

Yhteistyö Metsästysmuseon kanssa alkoi, kun Reetu piti Koiran päivän Match shown kahviota 24.4. Messupuistoon kerääntyi valtavasti väkeä koirineen. Museoiden yö ja ravintolapäivä 17.5. siirsi Partiorokan Metsästysmuseon pihaan. Partiohuivi kaulassa pääsi ilmaiseksi tutustumaan museon kokoelmiin ja näyttelyyn. Joulutorilla 29.11. pidimme jälleen kahvilaa. Molemmat osapuolet olivat tyytyväisiä yhteistyöhön. Reetun kannalta arvokasta oli se, että Metsästysmuseon tapahtumat keräävät paljon väkeä, mainostamiseen ei tarvitse panostaa niin paljon ja saamme julkisuutta luontevasti myönteisellä tavalla. Metsästysmuseon tilat ja varsinkin keittiö saavat meiltä kiitosta. Toivottavasti yhteistyö jatkuu edelleen!

Kansainvälisillä Erämessuilla 5.-8.6. olimme pienellä talkoojoukolla auttamassa Partiokahvilassa.

Sinivalkoisia itsenäisyyskynttilöitä pakattiin tuunattujen tulitikkujen ja Kiitos tuesta – tarrojen kanssa kauniisti pakettiin ja myytiin pitkin syksyä sekä tapahtumissa että facebook – sivujen kautta.

Muistamiset
Lukion tai muun toisen asteen koulutuksen päättäneitä muistetaan perinteisesti lahjoittamalla puukot. Vuonna 2014 puukon sai Pasi Salin.

Vapepa
Vapaaehtoinen pelastupalvelu on partioliikkeen periaatteisiin sopivaa auttamista ja palvelemista. Vapepan Riihimäen paikallistoimikunnassa on Reetulla oma pieni seitsemän henkilön vahvuinen etsintäryhmä, jonka jäsenet ovat käyneet Vapepan peruskurssin ja osa ryhmäläisistä myös ensihuolto- ja etsintä- ja viestikurssin. Reetun yhdyshenkilö paikallistoimikunnassa on Maija Kojo, joka toimii myös paikallistoimikunnan sihteerinä kolmivuotiskauden 2013 – 2015. Paikallistoimikunta kokoontui vuonna 2014 kymmenen kertaa ja vietti 50 – vuotisjuhliaan 12.4. Hyrian tiloissa. Vapaaehtoinen pelastuspalvelu täytti valtakunnallisestikin 50 vuotta.

Muuta
Malvakävelyllä oltiin kesälomien alkajaisiksi 1.6. ja syysloman alussa 12.10. Molempiin reissuihin osallistui kymmenkunta kävelijää ja muutama koira. Reitti alkaa vakiintua, mutta metsätyöt muuttavat maisemia niin, että reitinvalinnassa saa olla tarkkana, ettei tule ylimääräisiä kilometrejä. Aikaa kävelyyn kuluu säästä ja kävelijöiden kunnosta riippuen reilu yhdeksän tuntia ja kävelymatkaa kertyy noin neljäkymmentä kilometriä. Malvan Eräleirin sauna ja uinti kruunaavat reissun.

Erälippukuntien kesäleirillä olimme ohjelmapisteitä järjestämässä ja huolehdimme vierailupäivän kahvituksen 6.7.

Lippukuntien syksyn toiminnan alkuun sopiva iltanuotio vietettiin 22.9. Partiotalon pihalla neljännen kerran. Nuotion ääressä istui iltaa 65 henkilöä. Reetu tarjoili pullat ja mehut.

Soppatykkiin hankittiin rekisterikilpi ja – valo ja tykki katsastettiin.

Itsenäisyyspäivän soihtukulkueen järjestelyissä ja liikenteenohjauksessa olimme perinteisesti mukana.

WWW – sivuja ylläpidettiin. Kaikille jäsenmaksunsa maksaneille ja sähköpostiosoitteensa ilmoittaneille Reetun jäsenille lähti sähköinen jäsenkirje kaksi kertaa vuoden 2014 aikana. Kirjeissä kerrottiin menneistä ja ajankohtaisista tulevista asioista, joiden parissa Reetu askartelee.